Ontmoet uw onzichtbare leger.

In de voortdurende strijd tegen chronische ziekten, zijn wetenschappers begonnen zich te wenden tot een leger van onverwachte bondgenoten – bacteriën en andere micro-organismen.

Nieuwe technologieën die door microbiologen worden gebruikt om kleine organismen (bacteriën, virussen, archaea, schimmels en meer) te bestuderen hebben stilletjes een nieuw tijdperk van geneeskunde ingeluid, en een nieuw begrip van de krachten die aan het werk zijn in ons lichaam.

Mi·cro·bi·oom

/,mīkrō’bīōm/

 

Het microbioom van een persoon is de volledige verzameling microben die in en op het lichaam leven. Het microbioom vormt een levende laag over uw huid en delen van de binnenkant van uw lichaam, inclusief de longen en het spijsverteringskanaal, vanuit de mond helemaal naar de dikke darm.

Wanneer de microben in uw darm uit balans zijn, kan uw lichaam geen voedingsstoffen opnemen zoals het zou moeten. Het resultaat hiervan is ontsteking, de wortel van bijna elke chronische ziekte.

Uw aanbevelingen worden ondersteund door wetenschap en zijn uniek, net als u.

Viome’s metatranscriptomische sequencing-technologie

De technologie van Viome legt alles vast wat er in het darmmicrobioom gebeurt – het sleutelwoord is hier ‘gebeurt’.

Onze metatranscriptomische sequentietechnologie is ontwikkeld in het prestigieuze nationale laboratorium Los Alamos voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Viome is de enige test op de markt met de kracht om élk soort micro organisme te identificeren. Ze zien de activiteit van deze organismen en of ze voedingsstoffen of toxines produceren. Het duurde 15 jaar om het menselijk genoom te sequencen. We analyseren nu uw darmmicrobioom – waaronder het identificeren van biljoenen actieve microben, en hun paden en functies – in slechts een paar weken!

Meer over het darm microbioom en biochemie

Elk levend organisme produceert RNA-moleculen uit hun DNA. Door het sequencen van al het RNA in de samples die we ontvangen, kunnen we alle levende micro-organismen in de darm (bacteriën, virussen, bacteriofagen, archaea, schimmels, gist, parasieten en meer) identificeren en kwantificeren op soort- en stamniveau. Het eindresultaat? Een hoger resolutieweergave van uw darmmicrobioom dan ooit tevoren beschikbaar was.

Hoewel het belangrijk is om de micro-organismen in de darmen te identificeren, krijgen we het meeste inzicht wanneer we ook hun functie kunnen begrijpen. Om de gezondheid te behouden, heeft ons lichaam veel biochemicaliën nodig die door het darmmicrobioom worden geproduceerd. Enkele bekende voorbeelden zijn vitamine K, B-vitaminen en vetzuren met een korte keten (bijvoorbeeld butyraat). De microben kunnen ook schadelijke biochemicaliën produceren, zoals LPS. Veel microben zijn in staat om zowel goede als slechte biochemicaliën te maken. De biochemische productie hangt af van het voedsel dat we eten en de interacties tussen de honderden soorten micro-organismen.

Door de genen te analyseren die microben tot expressie brengen, kunnen we identificeren welke metabolieten ze produceren – met andere woorden, we kunnen hun rol in het ecosysteem van uw lichaam bepalen. Door de voedings- en levensstijl aanbevelingen van Viome te volgen, kan een persoon de functie van zijn darmmicrobioom fijn afstemmen om de productie van schadelijke metabolieten te minimaliseren en de productie van gunstige metabolieten te maximaliseren.

Hier zijn enkele van de verbazingwekkende dingen die we kunnen zien met de metatranscriptomische technologie:

Als uw microbioom geen voedingsstoffen kan verwerken in voedingsmiddelen zoals spinazie, bieten en amandelen.

Als u de hoeveelheid eiwit die u eet niet kunt verteren.

Als sommige van die gezonde antioxidanten die u eet niet echt goed voor u zijn.

Als u te veel ijzer eet en de groei van potentiële ziekteverwekkers zoals Shigella en Salmonella bevordert.

De kunstmatige intelligentie van Viome.

Via kunstmatige intelligentie kunnen we ontdekken welke voedingsmiddelen en supplementen ideaal zijn voor u en uw darmmicrobioom, zodat u een optimale gezondheid kunt ervaren.

Onze kunstmatige intelligentie-engine voert meerdere analyses uit van uw gegevens in onze enorme database van informatie. Zorgvuldig geselecteerde zogenoemde “peer-reviewed” wetenschappelijke literatuur, deskundige kennis van ons team van wetenschappers, biologische testen en klanten feedback voeden en trainen ‘Vie’ onze AI-machine.

Meer over Viome's kunstmatige intelligentie

Onze kunstmatige intelligentie-engine voert meerdere analyses uit van uw gegevens in onze enorme database van informatie. Zorgvuldig geselecteerde zogenoemde “peer-reviewed” wetenschappelijke literatuur, deskundige kennis van ons team van wetenschappers, biologische testen en klanten feedback voeden en trainen ‘Vie’ onze AI-machine.

We verzamelen deze informatie zorgvuldig en gebruiken deze om Vie te ‘scholen’ – dit wordt in de wereld van kunstmatige intelligentie ‘kennisrepresentatie’ en ‘machine learning’ genoemd. Vie helpt ons om door bergen gegevens te zoeken naar correlaties tussen micro-organismen, hun functies en externe problemen waarmee mensen worden geconfronteerd. Met de hulp van Vie kunnen we uw microbioomtesten nauwkeuriger en sneller begrijpen. Vie is in staat algoritmisch enorme datasets te verwerken en patronen te ontdekken door middel van statistieken, analyse van beslissingen, logica en andere wiskundige technieken.

Dit proces is een doorlopende lus waarin we Vie trainen en de resulterende uitkomsten opnemen in onze voortdurende verbeteringen en ontdekkingen, waarbij we voortdurend onze weg en adviezen verbeteren.

Wat is het verschil tussen Viome en andere darm microbioom bedrijven?

 

In de onderstaande tabel wordt de technologie van Viome vergeleken met de technologie die momenteel het meest wordt gebruikt door andere microbioomtest bedrijven.

Voel het verschil.

Bestel nu de Gut Intelligence-test van Viome en laat deze bij u thuis afleveren!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op per mail info@viome.nl

Of bel direct naar 085-4831793