Kunnen we u ergens mee helpen?

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en krijgt u de ondersteuning die u nodig hebt. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Bekijk onze ondersteuningspagina hieronder en indien nodig bel ons direct of stuur een email.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Online bestellen & Verzenden

Kom ik in aanmerking om de Viome test te doen?

De Viome Gut Intelligence Test is beschikbaar in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada,  Australië.

Viome is momenteel niet beschikbaar in New York en Maryland.

Leeftijd: de Gut Intelligence Test van Viome is beschikbaar voor zowel volwassenen als minderjarigen. Kinderen jonger dan 18 jaar moeten een apart toestemmingsformulier ondertekenen en ouders moeten een ouderlijk instemmingsformulier ondertekenen.

Alle Viome-accounts moeten zijn ingesteld met een uniek e-mailadres. Zorg ervoor dat u bij het registreren van een kit voor een minderjarige de juiste leeftijd optie selecteert. Als u dit niet doet, kan dit resulteren in een vertraging in de verwerking van resultaten en aanbevelingen.

Resultaten en aanbevelingen voor minderjarigen kunnen een paar dagen langer duren om te verwerken dan voor volwassenen – houd hier rekening mee bij het bestellen van Viome voor een minderjarige.

Wat zijn de beschikbare verzendopties?

Tijdens het afreken proces van de Viome kit heeft u verschillende bezorg opties.

De standaard DHL thuislevering, DHL avondlevering of op een DHL servicepoint. Aflevering op een servicepoint kan handig zijn, zeker als het servicepoint uitgebreide openingstijden heeft. Zodoende bent u zeker van uw zending als u weet of verwacht dat u ten tijde van bezorging nog buiten de deur bent.

Aanvullend op een thuisbezorging kunt u er voor kiezen om indien u niet thuis bent de zending niet bij de buren te laten bezorgen +€1,95.

Indien u de zending in de avond wenst te ontvangen kunt u er ook voor kiezen dat deze niet bij de buren mag worden afgeleverd indien u alsnog niet thuis bent +€1,95.

De verzendopties zullen we op basis van vraag blijven aanpassen en uitbreiden waar mogelijk en gewenst.

Kan Viome ook cadeau worden gegeven?

Wil je de Viome-ervaring delen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Locatie

Waar geeft u de test cadeau? De ontvanger van de gift moet zich bevinden in Nederland of België.

Indien u de test buiten Nederland of België cadeau wilt doen kijk dan op viome.com en controleer of het land op de lijst staat van beschikbare landen.

Leeftijd

Viome is beschikbaar voor kinderen onder de 18 jaar. Houd er echter rekening mee dat minderjarigen toestemming van een ouder of voogd nodig hebben om Viome te gebruiken. De toestemmingsverklaring is tijdens registratie makkelijk te lezen en aan te vinken voor akkoord.

Gebruikersaanmelding

Elke Viome-account moet een uniek e-mailadres hebben. Accounts kunnen niet worden gedeeld.

Ik heb de test via viome.com gekocht, hoe stuur ik deze terug?

Bij de lancering van Viome in Nederland en België is deze onverhoopt ook beschikbaar geweest via Viome.com. Hierdoor is er een groep mensen welke de Viome test heeft ontvangen maar niet altijd de mogelijkheid heeft deze retour te sturen naar de V.S.

Heeft u een Viome test en wilt u deze veilig retour sturen naar het lab, neem dan contact met ons op via het contact formuier. Per test kunnen we dit gehele traject voor u verzorgen voor €40 incl 21% BTW. U kunt via de Homepagina een losse verzending aanschaffen of direct via onderstaande button. U ontvangt van ons een grote envelop, met daarin een envelop reeds voorzien van retour label. Wij zullen dan uw sample terugsturen naar de V.S. en u op de hoogte houden van de voortgang. Na ontvangst ziet u dit terug in uw Viome app of in de web omgeving. De status veranderd dan naar “Lab processing”. Na 3-6 weken heeft u de uitslag binnen.

Kan Viome ook cadeau worden gegeven?

Wil je de Viome-ervaring delen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Locatie

Waar geeft u de test cadeau? De ontvanger van de gift moet zich bevinden in Nederland of België.

Indien u de test buiten Nederland of België cadeau wilt doen kijk dan op viome.com en controleer of het land op de lijst staat van beschikbare landen.

Leeftijd

Viome is beschikbaar voor kinderen onder de 18 jaar. Houd er echter rekening mee dat minderjarigen toestemming van een ouder of voogd nodig hebben om Viome te gebruiken. De toestemmingsverklaring is tijdens registratie makkelijk te lezen en aan te vinken voor akkoord.

Gebruikersaanmelding

Elke Viome-account moet een uniek e-mailadres hebben. Accounts kunnen niet worden gedeeld.

Wat is uw restitutie beleid?

WeFormHealth, distributeur van Viome in Nederland en België biedt een volledige terugbetaling voor Viome producten indien het product ongebruikt is en binnen 14 dagen wordt gemeld. Het niet gebruiken van het product betekent dat de zegel(s) aan de zijkant van de kit beiden in tact zijn en er geen account is aangemaakt met het unieke Kit ID. De retour verzendkosten zullen we met het terug te storten bedrag verrekenen. Na ontvangst van het product kunt u het bedrag binnen 5 werkdagen op uw rekening verwachten inclusief een bijbehorende credit-factuur per email.

Heeft u vragen of wilt u de kit terugsturen? Meld dit dan per email info@viome.nl en stuur na bevestiging de kit terug met het te ontvangen retourlabel.

Raadpleeg onze volledige Servicevoorwaarden voor meer informatie.

De Viome thuistest – Basis informatie

Hoe voer ik de Gut Intelligence test uit?

Het uitvoeren van de Gut Intelligence ™ -test is eenvoudig – alles wat we van u nodig hebben is een kleine sample van uw ontlasting dat u op elk moment van de dag kunt verzamelen.

Mocht u de mogelijkheid hebben dan is het wenselijk om in de 3 dagen voorafgaande aan de test, het eten dat u consumeert te noteren. Schrijf op wat u consumeert tijdens ontbijt, lunch en avondeten. Verder hoeft u niet speciaals te doen. Mocht u niet in de mogelijkheid zijn om uw eten te noteren dan is dit verder geen probleem.

Volg deze instructies om uw Gut Intelligence test te voltooien. We gebruiken uw sample om uw gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen te bepalen. Belangrijk: Viome kan uw sample niet analyseren als het onjuist is verzameld.

1. Maak je klaar

Gebruik het meetlint om je taille en heup te meten. U wordt gevraagd om deze informatie in de app in te voeren in het “questionnaires” gedeelte.

Er zijn twee wc collectiepapieren van verschillende groottes. Gebruik degene die het beste bij uw toilet past.

Bevestig het ontlastingspapier op uw toilet door de toiletzitting op te tillen en aan de bovenrand van de kom te plakken. In sommige gevallen kan het collectie papier ook prima aan de wc bril worden vastgemaakt.

Zorg ervoor dat het verzamelpapier iets doorhangt. Leg je ontlasting voorzichtig op het papier.

2. Verzamel

Open de buis met bruine dop (pas op dat u de oplossing niet morst).

Gebruik de bijgevoegde lepel om EEN kleine lepel (NIET ophopend schepje) van uw ontlasting over te brengen naar de bruine dop en sluit de buis stevig. Teveel ontlasting in de buis veroorzaakt problemen met de analyse.

Schud krachtig gedurende 30 seconden. Laat de buis 30 seconden rusten. Herhaal deze schud / rust-stappen nog 2 keer.

3. Verzenden

Plaats de buis met bruine dop in het stijve veiligheidszakje en sluit deze.

Plaats het veiligheidszakje in de grijze retourenvelop met het certificaat van niet-biologisch materiaal. Er bevindt zich ook een ingevuld CN22-formulier aan de buitenkant van de grijze retourenvelop.

Plaats het grijze zakje vervolgens in de reeds van verzendlabel voorziene retour envelop.

Geef de retour envelop af bij een van de aangegeven punten in uw bevestigingsmail.

Bewaar uw afgifte bewijs goed.

Ik ben net klaar met een antibiotica kuur, heeft dit invloed op mijn resultaten?

Antibiotica kunnen het microbioom aanzienlijk verstoren, en daarom is het belangrijk om goed te letten op een specifiek, gepersonaliseerd dieet, levensstijl en mogelijke supplementen om een evenwichtig microbioom te herstellen.

Viome zal de toestand van het microbioom vastleggen op het moment van testen. Als een sample direct na antibiotica wordt genomen, zijn de aanbevelingen gericht op het herstel van het microbiële ecosysteem.

Merk op dat antibiotica het microbioom tot een jaar na inname kunnen beïnvloeden, maar drie maanden later testen zou een significant verschil moeten laten zien.

Hoe verzend ik mijn sample terug naar Viome?

De Viome test dient te worden verzonden volgens de meegeleverde handleiding voor Viome in Nederland en België. Deze kunt u indien nodig hier downloaden.

Controleer voordat u verzendt of u onderstaande stappen hebt voltooid, zodat uw analyse niet wordt vertraagd:

1. Heeft u uw kit online geregistreerd?

2. Heeft u de benodigde vragenlijsten ingevuld?

3. Neem de sample af en verstuur volgens de handleiding instructie

Opmerking: uw monster is maximaal 4 weken bruikbaar na afname. Als uw monster om welke reden dan ook wordt aangetast wanneer het ons laboratorium bereikt, zullen we u een nieuwe Viome kit toesturen.

Voel het verschil.

Bestel nu de Gut Intelligence-testkit van Viome en laat ‘m bij u thuis afleveren!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op per mail info@viome.nl

Of bel direct naar 085-4831793

7 + 2 =